BEP-20 vs SPL token: Hangisini tercih etmeliyim?

BEP-20 vs SPL token: Hangisini tercih etmeliyim?
Photo by Kanchanara / Unsplash

Solana ağında çıkarılan SPL tokenler son günlerde daha fazla konuşulur hale geldi. Ağın bilinirliliği arttıkça bu token standardının yaygınlaşacağını düşünüyorum.

İlk çıkardığım token BEP-20 olmasına rağmen üzerinden fazla bir süre geçmeden Solana ağına geçiş yaptım. Çünkü bu ağdaki işlem hızı inanılmaz ve işlem ücretleri de BSC'ye oranla çok düşük. Online olarak DEXLAB üzerinden SPL token çıkaracak olursanız. BEP-20 tokenine göre daha az uzmanlık ve çaba gerektiriyor.

Tüm bunlara şunu eklemekte fayda var. Eğer Raydium borsasında SPL tokeninizi listeleyecekseniz, listeleme masrafı ilk başta biraz fazla olabiliyor PancakeSwap ile karşılaştırıldığında. PancakeSwap üzerinde BEP-20 tokeni listelemek daha az masraflı.

Sonuç olarak tercihi yapacak olan sizsiniz. Sorularınız olursa çekinmeyin.

Read more

Patojen

Patojen

Patojen, insanlarda, hayvanlarda veya bitkilerde hastalığa neden olan herhangi bir mikroorganizma veya maddedir. Patojenler, vücudun doğal savunma mekanizmalarını aşarak enfeksiyona ve hastalığa yol açabilirler. Bu mikroorganizmalar genellikle bakteriler, virüsler, mantarlar, parazitler ve prionlar olarak sınıflandırılır. Patojen Türleri 1. Bakteriler Bakteriler, tek hücreli prokaryotik mikroorganizmalardır. Çeşitli şekillerde ve boyutlarda olabilirler. Bazı

By Ömer Moğultay
Altına Dayalı Token: Artıları ve Eksileri

Altına Dayalı Token: Artıları ve Eksileri

Kripto para dünyasında yeni bir trend olarak ortaya çıkan altına dayalı tokenlar, fiziksel altının dijital versiyonunu temsil eder. Bu tokenlar, bir varlık olarak altına dayalı olduklarından, yatırımcılara hem kripto para birimlerinin sağladığı avantajları hem de altının geleneksel güvenliğini sunar. Altına dayalı bir tokenın nasıl çalıştığını, potansiyel avantajlarını ve dezavantajlarını inceleyelim.

By Ömer Moğultay