CodeCanyon maceram… Bugüne kadar kaç dolar harcadım?

CodeCanyon maceram… Bugüne kadar kaç dolar harcadım?

CodeCanyon web sitesine 2014 yıllının Nisan ayında üye olmuşum. Profilimdeki tarih bunu söylüyor. Ben o zamanlar şimdi de olduğu gibi amatör olarak bu işlerle ilgileniyor, sadece merak ediyor ve internetten nasıl para kazanılır bu konularda araştırma yapıyordum.

Sene olmuş 2022, vay be diyesi geliyor insanın. O günden bugüne pek fazla gelişme kaydedemeyen bu kardeşiniz derin bir üzüntü içerisindedir. Ben CodeCanyon’un sitesine uzunca bir süre önce kayıt olsam da aldığım ürünler son bir yıla denk geliyor. Bu süre boyunca yalnızca üç ürün satın almış ve 69+79+62= 210 dolar harcamışım. Yani yaklaşık 3.570 Türk lirası. Dolar bugünler de 17 TL olarak hesaplanıyor. Benim için bu para miktarı epey fazla çünkü henüz harcamalarımın karşılığını alabilmiş değilim.

Başka bir mesele ise buradan aldığınız eklentiler ve temalar yada uygulamalar her zaman istediğiniz gibi çıkmayabiliyor. Ben de bugünler de aldığım bir uygulamayı iade etmek için uğraşıyorum. Nedeni ise uygulamanın hatalar içeriyor olması ve geliştirici ekibin yardım taleplerime ancak 3, 4 gün sonra yanıt vermeleri. Zaten üç ürün satın aldım. Biri tam istediğim gibi çıktı. İkincisini iade etme çabası içerisinde olduğumu söyledim. Üçüncü ürün ise bir WordPress teması. Çok uzun zaman WordPress ile uğraştığım düşünülürse bu aldığım ilk temadır. Oldukça güzel olduğunu düşündüğüm bu e-ticaret teması bu yönü ile ne kadar iyi bile olsa blog yönü beni pek tatmin etmedi. Bu yüzden geliştirici ile irtibat içerisindeyim.

İade etmek istediğim uygulama bir Flutter kaynak kodu. Bunu kendi sitenize uyarladıktan sonra .apk dosyası yapıp Google Play üzerinde yayınlıyorsunuz. Fakat aldığım uygulama tam bir hüsran. Umarım iade talebim kabul görür ve paramı geri alabilirim. Ama bundan sonra CodeCanyon üzerinden bir ürün alırken iki kez düşüneceğim. Bu da bana ders olsun ya da hepimize… Başka bir yazıda görüşmek dileğiyle.

Read more

Patojen

Patojen

Patojen, insanlarda, hayvanlarda veya bitkilerde hastalığa neden olan herhangi bir mikroorganizma veya maddedir. Patojenler, vücudun doğal savunma mekanizmalarını aşarak enfeksiyona ve hastalığa yol açabilirler. Bu mikroorganizmalar genellikle bakteriler, virüsler, mantarlar, parazitler ve prionlar olarak sınıflandırılır. Patojen Türleri 1. Bakteriler Bakteriler, tek hücreli prokaryotik mikroorganizmalardır. Çeşitli şekillerde ve boyutlarda olabilirler. Bazı

By Ömer Moğultay
Altına Dayalı Token: Artıları ve Eksileri

Altına Dayalı Token: Artıları ve Eksileri

Kripto para dünyasında yeni bir trend olarak ortaya çıkan altına dayalı tokenlar, fiziksel altının dijital versiyonunu temsil eder. Bu tokenlar, bir varlık olarak altına dayalı olduklarından, yatırımcılara hem kripto para birimlerinin sağladığı avantajları hem de altının geleneksel güvenliğini sunar. Altına dayalı bir tokenın nasıl çalıştığını, potansiyel avantajlarını ve dezavantajlarını inceleyelim.

By Ömer Moğultay