II. Dünya Savaşı neden başladı?

II. Dünya Savaşı neden başladı?
Photo by Stijn Swinnen / Unsplash

Almanya hakkını aradı.

2. Dünya Savaşının başlama nedeni olarak genellikle Nazi Almanya'sının yayılmacı politika izlemesi gösterilir. Yani bütün suç Almanya'nın üzerine yıkılır. Gerçeği ise duruma Almanya tarafından baktığımız zaman görürüz. Birinci Dünya Savaşında kaybeden devletlere uygulanan yaptırımlar çok ağırdır ve altından kalkılamayacağı biline biline bu yaptırımlar bu devletlere dayatılmıştır. Dolayısıyla yeni bir dünya savaşı istenmiştir.

İkinci Dünya Savaşı'nın nedeni Birinci Dünya Savaşının sonuçları olunca şunu söyleyebiliriz ki 1. Dünya Savaşı sonuçlanmamış bir savaştır. 1. dünya savaşının nedeni ise Osmanlı İmparatorluğunun parçalanması meselesidir. Belki sadece Osmanlı İmparatorluğu değil bütün İmparatorlukların parçalanması meselesidir. Artık güç, devletleri yöneten ailelerin elinden alınıp sermaye sahiplerinin, şirket yöneticilerinin eline geçecektir. Bu şirket sahiplerinin en büyükleri yine sermayeyi aile içerisinde tutmayı başaran (önceden imparatorluklarda olduğu gibi) kişiler olacaktır.

Read more

Patojen

Patojen

Patojen, insanlarda, hayvanlarda veya bitkilerde hastalığa neden olan herhangi bir mikroorganizma veya maddedir. Patojenler, vücudun doğal savunma mekanizmalarını aşarak enfeksiyona ve hastalığa yol açabilirler. Bu mikroorganizmalar genellikle bakteriler, virüsler, mantarlar, parazitler ve prionlar olarak sınıflandırılır. Patojen Türleri 1. Bakteriler Bakteriler, tek hücreli prokaryotik mikroorganizmalardır. Çeşitli şekillerde ve boyutlarda olabilirler. Bazı

By Ömer Moğultay
Altına Dayalı Token: Artıları ve Eksileri

Altına Dayalı Token: Artıları ve Eksileri

Kripto para dünyasında yeni bir trend olarak ortaya çıkan altına dayalı tokenlar, fiziksel altının dijital versiyonunu temsil eder. Bu tokenlar, bir varlık olarak altına dayalı olduklarından, yatırımcılara hem kripto para birimlerinin sağladığı avantajları hem de altının geleneksel güvenliğini sunar. Altına dayalı bir tokenın nasıl çalıştığını, potansiyel avantajlarını ve dezavantajlarını inceleyelim.

By Ömer Moğultay