Kronik Hastalık Hastanesi

Kronik Hastalık Hastanesi
Bağıran erkek

Kronik Hastalık Hastanesi ve Kronik Hastalık Hekimi, bunlar bugün aldığım ilaçları e-devlet üzerinden kontrol ettiğim zaman karşılaştığım iki isim.

Bilmen gereken bir konuyu biliyor musun?

Daha önceki yazılarımı okuduysanız benim psikoz sorunum olduğunun da farkındasınızdır. Bu nedenle düzenli ilaç kullanıyorum. Geçen 3 ay boyunca ilaçlarımı 8 gün aksatmışım. Halbuki her gün alıyorum. Nasıl oluyor da aksatmış oluyorum. Önceki doktor ziyaretim de doktora (psikiyatr) ilaçlarımı aile hekimimden alıp alamayacağımı sordum. O da raporum olduğu için alabileceğimi söyledi. Bugün bu iş için aile hekimi randevum vardı. Fakat aile hekimi, tıp bayramı sebebiyle gelme gereği duymamıştı. Bu iş çok canımı sıktı. Ülkemizin coğrafya olarak çok güzel fakat insan bakımından sıkıntılı olması beni bir kez daha düşündürdü. İşte daha sonra karşılaştığım bu isim yani “Kronik Hastalık Hastanesi” sevgili ülkem için her şeyin bir özeti gibi. Bir ironi. Her neyse, ilaçlarımı doktor gelmediği için bugün alamayacaktım ki, aklıma daha önce pandemi sebebi raporlu ilaçların doktor tarafından reçete edilmeden alınabildiği geldi. Bu sayede eczanede işimi kolayca hallettikten sonra Diş Hastanesinin yolunu tuttum. Orada farklı başka ilginç bir vaka görecektim. Diş doktoru sordu: “-Hangi taraf seni daha fazla rahatsız ediyor.” Ben de söyledim. Sol taraftaki dişe kanal tedavisi uyguladıktan sonra beni film çekilmeye gönderdi. Döndüğümde: “-Tamam, gidebilirsin.” dedi. Ona sordum: “-Sağ taraftaki kırık dişe işlem yapmayacak mısınız?” Bana bir seansta ancak bu kadar olduğunu söyledi. Ancak bana verilen hastane fişinde tedavi süresi saat 10:10 ile 12:20 civarıydı. Hatırladığım kadarıyla. Bu süre 2 saat 10 dakika etmiyor mu sayın okuyucu. Bana ayrılan zaman ise 20 bilemedin 30 dakika diyelim.

Veda

Durum raporu sona erdi. Kronik Hastalıklar Hastanesinden bugünlük bu kadar…

Read more

Patojen

Patojen

Patojen, insanlarda, hayvanlarda veya bitkilerde hastalığa neden olan herhangi bir mikroorganizma veya maddedir. Patojenler, vücudun doğal savunma mekanizmalarını aşarak enfeksiyona ve hastalığa yol açabilirler. Bu mikroorganizmalar genellikle bakteriler, virüsler, mantarlar, parazitler ve prionlar olarak sınıflandırılır. Patojen Türleri 1. Bakteriler Bakteriler, tek hücreli prokaryotik mikroorganizmalardır. Çeşitli şekillerde ve boyutlarda olabilirler. Bazı

By Ömer Moğultay
Altına Dayalı Token: Artıları ve Eksileri

Altına Dayalı Token: Artıları ve Eksileri

Kripto para dünyasında yeni bir trend olarak ortaya çıkan altına dayalı tokenlar, fiziksel altının dijital versiyonunu temsil eder. Bu tokenlar, bir varlık olarak altına dayalı olduklarından, yatırımcılara hem kripto para birimlerinin sağladığı avantajları hem de altının geleneksel güvenliğini sunar. Altına dayalı bir tokenın nasıl çalıştığını, potansiyel avantajlarını ve dezavantajlarını inceleyelim.

By Ömer Moğultay