Neden İsimtescil hosting kullanmıyorum?

Neden İsimtescil hosting kullanmıyorum?
İsimtescil

İsimtescil, domain aldığım ilk firmalardan biridir. O zaman şunu fark ettim ki domain konusunda ne kadar iyi ise hosting konusunda o kadar kötü bir firma. Şimdiler de durum nasıl bilemeyeceğim.

Sene 2009 filan o zamanlar facebook benzeri bir site yapmaya çalışıyorum ve yabancı hosting firmalarını denediğim gibi İsimtescil’i de denedim. Kullandığım sosyal ağ scripti innodb motorunun olmasını gerekli kılıyor. Script ismi de vereyim Social Engine arkadaşlar. Şuan pek revaçta değil. Onun yerine sosyal ağ açma gibi bir düşünceniz varsa WoWonder kullanabilirsiniz. Her neyse anlayacağınız İsimtescil beni bu konuda yolda bıraktı.

İkinci olarak başka bir projemde WordPress sitesi açıp İsimtescil kullandığımda ise kesintiler oluyordu. Ve bakıma girdiklerinde o zamanlar serverlerini mi ne taşıyorlardı. Piyango bize vurdu. Bahsettiğim kesinti günlerce sürdü.

WordPress sitemi bir kez daha açmaya karar verdiğimde yine İsimtescil hosting aldım. Fakat siteyi kurduğum zaman gördüm ki yüklediğim eklentilerden biri çalışmıyordu. WordPress için en önemli eklentilerden biri olan Jetpack eklentisi.

Jetpack, WordPress’in kendi çıkardığı bir eklentidir. Tek bir eklenti içerisinde pek çok özelliği barındırıyor. Ayrıca WordAds üzerinden para kazanabilmek için (şimdiki adı Jetpack Ads) bu eklentiyi ihtiyacınız var. Bu yüzden ben bu eklentiyi olmazsa olmaz şeklinde değerlendiriyorum.

Hemen İsimtescil destek ekibiyle iletişime geçip bunun nedenini sordum. Onların bana dönüş yapmasıyla yaşadığım hayal kırıklığı inanılmaz boyuttaydı. Çünkü Jetpack’i paylaşımlı hosting paketlerinde kullanamayacağımı söylediler. Böylece İsimtescil’le maceramızın sonuna geldik.

İşte arkadaşlar isimtescil beni bıktırdı. Yaşadığım olumsuzluklar o kadar fazla ki bir daha İsimtescil’den domain haricinde bir hizmet almayı düşünmüyorum.

Herkese iyi günler! Başka bir yazıda görüşmek dileğiyle…

Read more

Patojen

Patojen

Patojen, insanlarda, hayvanlarda veya bitkilerde hastalığa neden olan herhangi bir mikroorganizma veya maddedir. Patojenler, vücudun doğal savunma mekanizmalarını aşarak enfeksiyona ve hastalığa yol açabilirler. Bu mikroorganizmalar genellikle bakteriler, virüsler, mantarlar, parazitler ve prionlar olarak sınıflandırılır. Patojen Türleri 1. Bakteriler Bakteriler, tek hücreli prokaryotik mikroorganizmalardır. Çeşitli şekillerde ve boyutlarda olabilirler. Bazı

By Ömer Moğultay
Altına Dayalı Token: Artıları ve Eksileri

Altına Dayalı Token: Artıları ve Eksileri

Kripto para dünyasında yeni bir trend olarak ortaya çıkan altına dayalı tokenlar, fiziksel altının dijital versiyonunu temsil eder. Bu tokenlar, bir varlık olarak altına dayalı olduklarından, yatırımcılara hem kripto para birimlerinin sağladığı avantajları hem de altının geleneksel güvenliğini sunar. Altına dayalı bir tokenın nasıl çalıştığını, potansiyel avantajlarını ve dezavantajlarını inceleyelim.

By Ömer Moğultay