WordPress domain değiştirme işlemi

WordPress domain değiştirme işlemi
Photo by Markus Winkler / Unsplash

WordPress hepimizin severek kullandığı, sürekli kendini geliştiren ve yeni güncellemeler ile güne ayak uyduran bir CMS. Peki bir WordPress sitemiz var ve artık alan adımızdan (domain) memnun değiliz. Değiştirmek istiyoruz. Bunun için nasıl bir yol takip etmemiz gerekiyor?

Aslında iki yol var. Domaini değiştirmeden admin panelinden ya da domaini değiştirdikten sonra veritabanı üzerinde değişiklik yaparak domain değiştirme işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.

Birinci yol – Admin Paneli

WordPress sitelerinde hosting üzerinde domain değişikliği yapmadan önce sitenin admin panelinden:

  1. Ayarlara gidin.
  2. Genel’i seçin. Genel ayarlar sayfasını açın.
  3. Burada “WordPress adresi (URL)” ve “Site adresi (URL)” bölümlerinden eski domaini silerek yenilerini ekleyin.
  4. En aşağıda yer alan “Değişiklikleri kaydet” butonuna tıklayın.

Unutmamanız gereken şey ise admin panelinde bu değişikliği yaptıktan sonra hostinge yeni domaini atayana kadar sitenize erişemiyecek olduğunuzdur.


İkinci yol – Veritabanı üzerinde değişiklik

WordPress sitelerinde hosting üzerinde domain değişikliği yaptıktan sonra hosting yönetim panelinden:

  1. “phpMyAdmin” açın.
  2. Sol tarafta bulunan menüden veritabanınızı seçin.
  3. Sonu “options” olan tabloyu açın.
  4. siteurl” ve “home” değerlerini yeni alan adınız olarak değiştirin.

Bu adımların herhangi birinde problem yaşarsanız bize yazabilirsiniz. Hosting yönetimi, cpanel ve veritabanları hakkında hiçbir bilginiz yoksa hosting sağlayıcınızdan ya da alan adı barındırıcınızdan yardım talep edebilirsiniz.

Read more

Patojen

Patojen

Patojen, insanlarda, hayvanlarda veya bitkilerde hastalığa neden olan herhangi bir mikroorganizma veya maddedir. Patojenler, vücudun doğal savunma mekanizmalarını aşarak enfeksiyona ve hastalığa yol açabilirler. Bu mikroorganizmalar genellikle bakteriler, virüsler, mantarlar, parazitler ve prionlar olarak sınıflandırılır. Patojen Türleri 1. Bakteriler Bakteriler, tek hücreli prokaryotik mikroorganizmalardır. Çeşitli şekillerde ve boyutlarda olabilirler. Bazı

By Ömer Moğultay
Altına Dayalı Token: Artıları ve Eksileri

Altına Dayalı Token: Artıları ve Eksileri

Kripto para dünyasında yeni bir trend olarak ortaya çıkan altına dayalı tokenlar, fiziksel altının dijital versiyonunu temsil eder. Bu tokenlar, bir varlık olarak altına dayalı olduklarından, yatırımcılara hem kripto para birimlerinin sağladığı avantajları hem de altının geleneksel güvenliğini sunar. Altına dayalı bir tokenın nasıl çalıştığını, potansiyel avantajlarını ve dezavantajlarını inceleyelim.

By Ömer Moğultay