Blog yazmaya nereden başlamalı?

Blog yazmaya nereden başlamalı?
Blog yazarlığı

Kişisel blog yazarlarının ve sektörde tecrübesi olmayan kişilerin en sık yaptığı hata takipçi kitlesi kazanmadan arama motorlarında aranmayan konularda içerik girmeleridir.

Merhaba, eğer çevrenizde tanınmış bir kişi değilseniz ve blog yazarlığı sizin için sadece bir maceradan ibaret ise nereden yazmaya başlayacağınız konusunda bu makale size bir fikir verebilir. İlk kez içerik oluşturacak olduğunuzda zihninizde bir çerçeve oluşturmalı ve sadece bu çerçeveye sadık kalarak içerikleri birbirine benzer konulardan seçmelisiniz. Dikkat etmeniz gereken başka nokta ise zihninizde oluşturduğunuz çerçevenin başka insanlarının ilgisini çekecek konular içerip içermediğidir. Bu çerçeve eğer arama motorlarında en çok aranan sorguları barındırıyorsa o zaman bulunmaz bir nimet olur. Ama eğer ilk başlarda arama motorlarına yönelik içerik üretmezseniz o zaman bloğunuz bir karadeliğe yakalanmış ışık gibi kaybolup gidecek, hiç ziyaretçi olmayınca bir süre sonra siz de bu işten sıkılacaksınız. Bu sebeple ilk olarak arama motorlarında aranan sorgulara cevap niteliğinde içerik üretmeliyiz. Sitemiz belli bir ziyaretçi kapasitesine ulaştığında arada sırada sadece insanların ilgisini çekeceğini düşündüğümüz konularda daha önce oluşturduğumuz içeriğe benzer içerikler oluşturabiliriz.

Kişisel bloglar konusunda tanıtım da oldukça önemli. Tiktok gibi Facebook ve Youtube gibi mecralardan trafik çekmeye çalışmalıyız. Bunu nasıl yapacağınız sizin hayal gücünüze kalmış bir olaydır.

Read more

Patojen

Patojen

Patojen, insanlarda, hayvanlarda veya bitkilerde hastalığa neden olan herhangi bir mikroorganizma veya maddedir. Patojenler, vücudun doğal savunma mekanizmalarını aşarak enfeksiyona ve hastalığa yol açabilirler. Bu mikroorganizmalar genellikle bakteriler, virüsler, mantarlar, parazitler ve prionlar olarak sınıflandırılır. Patojen Türleri 1. Bakteriler Bakteriler, tek hücreli prokaryotik mikroorganizmalardır. Çeşitli şekillerde ve boyutlarda olabilirler. Bazı

By Ömer Moğultay
Altına Dayalı Token: Artıları ve Eksileri

Altına Dayalı Token: Artıları ve Eksileri

Kripto para dünyasında yeni bir trend olarak ortaya çıkan altına dayalı tokenlar, fiziksel altının dijital versiyonunu temsil eder. Bu tokenlar, bir varlık olarak altına dayalı olduklarından, yatırımcılara hem kripto para birimlerinin sağladığı avantajları hem de altının geleneksel güvenliğini sunar. Altına dayalı bir tokenın nasıl çalıştığını, potansiyel avantajlarını ve dezavantajlarını inceleyelim.

By Ömer Moğultay